ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight

“Los Belgas” Square, Villalba

 

Year: 2018

Client: Villalba City Hall

The intervention in the “Plaza de los Belgas” is a great opportunity to create a central, multifunctional and meeting square, as well as a resilient public space. The concept is based on the creation of a ‘sponge’ square, which serves as a collection point for rainwater.

These waters will be used for the maintenance of the green spaces and then they will be transported into the Guadarrama River, for the optimization of the water cycle. In addition to this, the project aims to promote an idea of polycentric and flexible public space. The square is no longer a residual space without identity, but a meeting place that reflects the habits and needs of citizens. 

ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight
ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight
ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight
ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight
ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight
ConcursoPlBelgasVillaba©sunlight

Aviso legal

Política de cookies

Política de privacidad

info@sunlight.es

Puerto Rico 8, Madrid

0034 91 357 05 78

web design by+b